top of page

Blik op Werk - Strategisch Relatiebeheerder Inburgering

Ben jij een verbinder en heb jij ervaring met het opbouwen van een sterk netwerk?

Kun jij snel schakelen tussen verschillende niveaus en stakeholders binnen en buiten een organisatie? Dan zoeken wij jou!


Blik op Werk geeft, als toezichthouder, een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk uit aan organisaties die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Denk aan taalscholen die lesgeven aan nieuwkomers/statushouders of re-integratie organisaties die zorgen dat mensen weer aan het werk kunnen. Voor het opzetten van een netwerk en het signaleren van knelpunten en ontwikkelingen op het gebied van inburgeren zoeken wij jou!


Wat ga je doen?


Jij bent de verbindende factor tussen Blik op Werk, gemeenten, taalkoepels, taalscholen,het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en alle organisaties of instanties die een rol spelen binnen het sociaal domein en de werkvelden inburgering en participatie. Je signaleert knelpunten en ontwikkelingen en vertaalt dit door naar praktische verbetervoorstellen voor betrokkenen van de nieuwe wet inburgeren, zoals SZW, taalscholen en gemeenten. Je bent aanspreekpunt en strategisch sparringpartner voor bovenstaande partijen en participeert actief in relevante netwerken. Je denkt mee in hoe wij als Blik op Werk het beste de kwaliteit van taalscholen kunnen monitoren. Je bent dé  expert binnen de organisatie op het gebied van inburgeren. Je hebt dus je ‘radar’ afgesteld op wat er leeft in het veld, maar schakelt ook makkelijk binnen de organisatie tussen het strategische, tactische en het operationele. Je wordt daarbij ondersteund door een team dat klaar staat om alles dat er moet gebeuren in de juiste banen te leiden en die jou ondersteunt bij het beantwoorden van de vragen die uit de praktijk komen.


De nieuwe wet Inburgeren per 1 januari 2022

Iedereen doet mee, het liefst via betaald werk. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe inburgeringsstelsel (invoering per januari 2021). Inburgering wordt in het nieuwe stelsel stevig gepositioneerd als onderdeel van het sociaal domein. Met het nieuwe stelsel krijgen gemeenten dan ook betere mogelijkheden om nieuwkomers zo snel mogelijk aan het werk en op het vereiste taalniveau te krijgen. Gemeenten krijgen in het nieuwe inburgeringsstelsel de regierol op de uitvoering van de inburgering. Het keurmerk Blik op Werk legt in de nieuwe wet als toezichthouder en Keurmerk een kwaliteitsbasis in de markt. Blik op Werk meet en controleert de kwaliteit van taalaanbieders en maakt deze zichtbaar voor opdrachtgevers (gemeenten) en inburgeraars. Het is wettelijk verplicht om het taalonderwijs voor asielgerechtigde inburgeringsplichtigen in te kopen bij taalaanbieders met een Blik op Werk keurmerk Inburgeren.

Wie zijn wij?

Blik op Werk (BoW) is een onafhankelijk Kwaliteitsinstituut met ruim 500 keurmerk- en licentiehouders op het gebied van Inburgering en Re-integratie. Blik op Werk vindt dat iedereen het recht heeft om mee te doen in de maatschappij. Mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt hebben daarbij vaak een extra zetje of ondersteuning nodig. Mensen verdienen daarbij het beste van het beste, dienstverlening van goede kwaliteit. We geven dit kwaliteitskeurmerk dus aan dienstverleners (onze klanten) die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Denk aan taalscholen die lesgeven aan nieuwkomers/ statushouders of re-integratiebedrijven die zorgen dat mensen weer aan het werk kunnen komen. Regelmatig controleren we of de kwaliteit van deze dienstverleners, die actief zijn in re-integratie, inburgering en loonwaardebepaling, nog op peil is. Blik op Werk heeft dus een belangrijke positie in een uitdagend en maatschappelijk-politiek speelveld!


Wie ben jij?


Wat wij belangrijk vinden voor deze rol is het volgende. Jij…

 • hebt hbo/wo werk- en denkniveau [met aanvullend minimaal 3 jaar werkervaring in een voor deze functie relevante rol];

 • hebt kennis van en visie op inburgering, daar waar dit ontbreekt maak je je deze kennis snel eigen;

 • bent in staat om meerdere organisaties en belangen met elkaar te verbinden;

 • houdt van bouwen en ontwikkelen en kunt aantonen dat je binnen het maatschappelijk speelveld je sporen verdiend en dat je daarbinnen een stevig netwerk hebt opgebouwd;

 • je bent politieke sensitief;

 • draagt de missie van Blik op Werk een warm hart toe;

 • bent maatschappelijk betrokken en in hoofdlijnen op de hoogte van thema’s als inburgering, re-integratie/participatie en loonwaarde;

 • je hebt een open persoonlijkheid en communiceert helder en duidelijk;

 • begrijpt het belang van jouw opdracht en hebt zicht op de actuele ontwikkelingen rondom inburgering en participatie.


Wat bieden wij?


 • Een afwisselende en dynamische baan van tussen de 32 en 40 uur per week;

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan;

 • Een bruto maandsalaris tussen de €3800,- en €4800 afhankelijk van opleiding en ervaring;

 • Naast het vakantiegeld is er een eindejaarsuitkering;

 • Een voordelige collectieve ziektekostenverzekering;

 • Een mooie positie waarin je veel impact maakt binnen het maatschappelijk en sociaal domein;

 • Een kleine organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief, dat ook nog wordt aangemoedigd en beloond;

 • Een reiskostenvergoeding;

 • 25 Vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband);

 • Standplaats is Utrecht;

 • Collega’s die naast hard werken ook zeker houden van hard lachen.


Solliciteren

Solliciteren kan via onderstaand sollicitatieformulier. Heb je vragen over deze vacature, bel dan met Mildred Luurs op 0649670072.

Blik op Werk - Strategisch Relatiebeheerder Inburgering: Service

Solliciteer nu!

Laat onderstaand uw gegevens en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Voeg hier uw motivatiebrief toe
Voeg hier uw CV toe

Bedankt voor de inzending!

Blik op Werk - Strategisch Relatiebeheerder Inburgering: Sollicitatie
bottom of page