top of page

Blik op Werk - Strategisch Relatiebeheerder Loonwaarde

Ben jij een verbinder en heb jij ervaring met het opbouwen van een sterk netwerk?

Kun jij snel schakelen tussen verschillende niveaus en stakeholders binnen en buiten een organisatie? Dan zoeken wij jou!


Blik op Werk geeft een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk uit aan organisaties die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Denk aan taalscholen die lesgeven aan nieuwkomers/statushouders of re-integratie organisaties die zorgen dat mensen weer aan het werk kunnen. En voor het opzetten van een netwerk en het signaleren van knelpunten en ontwikkelingen op het gebied van loonwaarde zoeken wij jou!


Wat ga je doen?

Jij bent de verbindende factor tussen Blik op Werk, loonwaardespecialisten, auditoren, gemeenten en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Je signaleert knelpunten en ontwikkelingen en vertaalt dit door naar praktische verbetervoorstellen voor de loonwaardespecialisten en andere betrokkenen van het nieuwe stelsel, zoals SZW, UWV en gemeenten. Je bent aanspreekpunt en strategisch sparringspartner voor bovenstaande partijen en participeert actief in relevante netwerken. Je denkt mee in hoe wij als Blik op Werk het beste de kwaliteit van het nieuwe loonwaardesysteem kunnen monitoren en hoe we het systeem verbeterd kan worden. Je ontwikkelt je daarmee als expert binnen de organisatie op het gebied van loonwaarde. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur van Blik op Werk. Je hebt dus je ‘radar’ afgesteld op wat er leeft in het veld, maar schakelt ook makkelijk binnen de organisatie tussen strategisch, tactisch en operationeel. Je wordt daarbij ondersteund door een team dat klaar staat om alles dat er moet gebeuren in banen te leiden en die de vragen die uit de praktijk komen, te beantwoorden.


Iets meer over loonwaarde

Blik op Werk heeft in opdracht van SZW en in samenwerking met partijen als AKC (Arbeidsdeskundig Kennis Centrum) en andere experts, toegewerkt naar een uniforme loonwaardebepaling. Het doel daarvan is dat de bijdrage van iemand met een beperkte inzetbaarheid, op één en dezelfde manier gewogen wordt en vertaald wordt naar loonwaarde. Blik op Werk heeft in samenwerking met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) de taak om toezicht te houden op de kwaliteit van het stelsel en verbeteringen aan te dragen. Om deze opdracht te doen slagen, worden onder andere audits ingezet om te toetsen of dat ook gebeurt. Daarnaast zal er regelmatig afstemming plaatsvinden met alle actoren in dit speelveld, zoals loonwaardespecialisten, auditoren, gemeenten en SZW.

Loonwaarde is voor Blik op Werk een nieuwe opdracht. Het afgelopen jaar is hier veel voorbereidend werk voor gedaan. Het is nu tijd om dit duurzaam te implementeren binnen de organisatie.

Wie zijn wij?

Blik op Werk (BoW) is een onafhankelijk Kwaliteitsinstituut met ruim 500 keurmerk- en licentiehouders op het gebied van Inburgering en Re-integratie. Blik op Werk vindt dat iedereen het recht heeft om mee te doen in de maatschappij. Mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt hebben daarbij vaak een extra zetje of ondersteuning nodig. Mensen verdienen daarbij het beste van het beste, dienstverlening van goede kwaliteit. We geven dit kwaliteitskeurmerk dus aan dienstverleners (onze klanten) die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Denk aan taalscholen die lesgeven aan nieuwkomers/ statushouders of re-integratiebedrijven die zorgen dat mensen weer aan het werk kunnen komen. Regelmatig controleren we of de kwaliteit van deze dienstverleners, die actief zijn in re-integratie, inburgering en loonwaardebepaling, nog op peil is. Blik op Werk heeft dus een belangrijke positie in een uitdagend en maatschappelijk-politiek speelveld!

Wie ben jij? 

Wat wij belangrijk vinden voor deze rol is het volgende. Jij…

 • hebt hbo/wo werk- en denkniveau [met aanvullend minimaal 3 jaar werkervaring in een voor deze functie relevante rol];

 • hebt kennis van en visie op toezicht;

 • bent in staat om meerdere organisaties en belangen met elkaar te verbinden;

 • houdt van bouwen en ontwikkelen en kunt aantonen dat je binnen het maatschappelijk speelveld je sporen hebt verdiend en dat je daarbinnen een stevig netwerk hebt opgebouwd;

 • draagt de missie van Blik op Werk een warm hart toe;

 • bent maatschappelijk betrokken en in hoofdlijnen op de hoogte van thema’s als inburgering, re-integratie en loonwaarde;

 • houdt van openheid en communiceert helder en duidelijk;

 • maakt kennis snel eigen en het is een pré als je al wat kennis hebt over thema’s als inburgering, loonwaarde en re-integratie;

 • begrijpt het belang van jouw opdracht, hebt ervaring met het ontwikkelen van een passend toezichtkader en hebt zicht op de actuele ontwikkelingen binnen toezicht.


Wat bieden wij?

 • Een afwisselende en dynamische baan van tussen de 32 en 40 uur per week

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan

 • Een bruto maandsalaris tussen de €3800,- en €4800 afhankelijk van opleiding en ervaring

 • Naast het vakantiegeld is er een eindejaarsuitkering

 • Een voordelige collectieve ziektekostenverzekering

 • Een mooie positie waarin je veel impact maakt in het maatschappelijk domein

 • Een kleine organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief, dat ook nog wordt aangemoedigd en beloond

 • Een reiskostenvergoeding

 • 25 Vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband)

 • Standplaats is Utrecht

 • Collega’s die naast hard werken ook zeker houden van hard lachen

Solliciteren

Solliciteren kan via onderstaand sollicitatieformulier. Heb je vragen over deze vacature, bel dan met Mildred Luurs op 0649670072.

Blik op Werk - Strategisch Relatiebeheerder Loonwaarde: Service

Solliciteer nu!

Laat onderstaand uw gegevens en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Voeg hier uw motivatiebrief toe
Voeg hier uw CV toe

Bedankt voor de inzending!

Blik op Werk - Strategisch Relatiebeheerder Loonwaarde: Sollicitatie
bottom of page