top of page

Stichting RINIS - Accountmanager

Wil jij jouw talent om te verbinden en jouw kennis van gegevensuitwisseling in de overheid inzetten om de digitale dienstverlening van RINIS te ontwikkelen en uit te breiden? Ben jij iemand die mogelijkheden ziet en oplossingen vindt in complexe omgevingen en daarbij rekening houdt met de vele belangen en wensen? Wil jij een bijdrage leveren aan een optimale digitale samenwerking tussen ministeries en uitvoeringsorganisaties in het publieke domein? Dan zoeken we jou!


RINIS verbindt publieke organisaties (nationaal en internationaal) door ze betrouwbaar en veilig digitale gegevens uit te laten wisselen. RINIS zorgt ervoor dat publieke organisaties altijd de juiste gegevens beschikbaar hebben en zo hun dienstverlening gegarandeerd, betrouwbaar en veilig kunnen aanbieden aan burgers en bedrijven. RINIS ontzorgt organisaties op het gebied van gegevensuitwisseling door middel van een aantal platformen, een platform voor één op één uitwisseling en internationale platformen als eDelivery en Self Sovereign Identity (SSI). Je geeft advies en draagt bij aan de continue vernieuwing en verbetering van de dienstverlening van RINIS. 

Wat ga je doen?

Als accountmanager van RINIS ontzorg jij onze partners en klanten door mee te denken over de oplossingen voor uitwisseling en bevraging van (bron)gegevens. Je weet in de complexiteit van (Europese) publieke regelgeving, jouw klanten te overtuigen dat samenwerken met RINIS resulteert in veilige en betrouwbare data ontsluiting en uitwisseling. Je bent in staat op strategisch niveau mee te denken met de complexe vraagstukken van jouw klanten en samen met jouw collega’s tot innovatieve oplossingen en diensten te komen. 


Je blijft voortdurend op de hoogte van relevante maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en onderhoudt actief de klantrelaties. Jij begrijpt met welke complexiteit uitvoeringsorganisaties binnen een politieke context te maken hebben. Je weet de juiste sleutelfiguren te betrekken en krijgt groepen mee. Je bent pro-actief, overbrugt tegenstellingen en houdt rekening met alle belangen. 


Als senior accountmanager heb je minimaal 9 jaar ervaring in de digitale dienstverlening voor overheidsorganisaties. Je bent verantwoordelijk voor de accountplannen van jouw klanten en relaties en stemt dit af met het team. Je bent een voorbeeld voor jouw collega’s. Je houdt integraal overzicht over alle commerciële activiteiten en borgt de strategische koers van RINIS.


Als medior accountmanager heb je minimaal 2 jaar ervaring in sales en accountmanagement in digitale dienstverlening. Je hebt affiniteit met de overheid en gegevensuitwisseling.

Het accountteam schrijft accountplannen, en levert input voor de business- en jaarplannen. Samen met een team van gedreven collega’s zorg je ervoor dat opdrachtgevers nog meer gebruik gaan maken van de diensten van RINIS én dat onze dienstverlening groeit op Europees niveau.

Over RINIS

Namens 11 (uitvoerings-)organisaties in de overheid verzorgt Stichting RINIS digitale gegevensuitwisseling om hun dienstverlening aan burgers en bedrijven veilig, betrouwbaar en volgens de wet mogelijk te maken. We zijn daarbij de autoriteit voor publieke gegevensuitwisseling zowel in Nederland als internationaal. Deze dienstverlening doen we met zo’n 40 collega’s. Een typische RINIS-medewerker is betrokken bij wat hij/zij doet, neemt niet zomaar iets aan voor waar en vraagt door om tot de beste oplossing te komen. We zijn een platte organisatie waar het vanzelfsprekend is om elkaar op te zoeken, onafhankelijk van jouw positie in de organisatie. Met een gezonde dosis humor en toewijding realiseren we het beste voor onze klanten. Op de website van RINIS vind je meer informatie.


Jij…

 • hebt bewezen hbo- of wo- niveau door bijvoorbeeld een studie Bestuurskunde, Bedrijfskundige Informatica, Economie of Organisatiewetenschappen te hebben gedaan;

 • hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de sales van digitale dienstverlening;

 • bent een kei in het onderhouden en uitbreiden van klantrelaties;

 • bent een echte zelfstarter, je gaat proactief op zoek naar nieuwe contacten en nieuwe markten;

 • bent een ‘verleider’, proactief op zoek naar de vraag achter de vraag en in staat daar de juiste oplossing aan te koppelen;

 • neemt zowel jouw klanten, opdrachtgevers als collega’s mee in jouw ideeën. Je bent in staat tegenstellingen te overbruggen;

 • hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling ben je overtuigend in het brengen van jouw boodschap;

 • hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Ben je benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? Hier hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet.

 • Contract voor 38 uur per week;

 • Contract voor 12 maanden (bij gebleken geschiktheid volgt een contract voor onbepaalde tijd);

 • Salaris en inschaling is afhankelijk van jouw ervaring en senioriteit;

 • Reiskostenvergoeding;

 • Laptop en mobiele telefoon;

 • 25 vakantiedagen (o.b.v. een 38-urige werkweek);

 • een 13e maand. 

Waar?

RINIS is gevestigd in Amstelveen. Vooralsnog is werken op kantoor maar beperkt mogelijk. We werken toe naar een bezetting van 50% op kantoor. 

Stichting RINIS - Accountmanager: Service

Solliciteer nu!

Laat onderstaand uw gegevens en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Voeg hier uw motivatiebrief toe
Voeg hier uw CV toe

Bedankt voor de inzending!

Stichting RINIS - Accountmanager: Sollicitatie
bottom of page